Let’s bronze away

We hebben het al gehad over een heleboel basisstappen voor het aanbrengen van make up op je gezicht, van soorten foundation tot kleuren foundation en van poeders tot blush.

Iedereen wil bruin zijn of lijken en het liefst wel alsof het natuurlijk is. Niemand wil als een mislukte wortel de straat op en zeker niet met een make-up waarbij duidelijk zichtbaar is dat je jouw witte melkhuidje even gepimpt hebt met bronzer (zoals op de foto hierboven van Tyra Banks, haar bronzer is overduidelijk een heel verkeerde kleur). Maar hoe doe je dat nou eigenlijk?

Om bij het begin te beginnen, je moet natuurlijk een mooie bronzer kopen. Maar ook bronzers zijn er in vele kleuren en soorten, dus welke moet jij nou kopen voor het mooiste effect?
❤ Om te beginnen, koop nooit een bronzer die te donker is. Ga maximaal twee tinten donkerder dan je eigen, natuurlijke huidkleur.
❤ Koop niet een, maar twee bronzers! Een lichtere voor in de winter, als je eigen huid ook lichter is en een iets donkerdere bronzer voor in de zomer, als je eigen huid ook wat zongebruind is.
❤ Test ook de kleur van je bronzer op een make-up vrije huid, zo kan je zien of de kleur echt natuurlijk over komt.

❤ Heb je een lichte huid, koop dan een bronzer met een beetje een honingkleur.
❤ Heb je een medium huid, dan past een bronskleurige bronzer met roze ondertoon het best bij je.
❤ Heb je een donkere huid, ga dan voor een goud of amberkleurige bronzer.

❤ Daarnaast hebben het grootste gedeelte van de bronzers een shimmer. Heb je van jezelf al een glimmende, vettige huid? Pas dan op dat je bronzer niet ook nog onwijs glimt, anders moeten mensen aan het eind van de dag met een zonnebril naar je kijken!

Bronzer breng je aan met een grote, brede kwast. Als je bronzer aanbrengt met een kleine kwast, krijg je het heel moeilijk natuurlijk en krijg je ook heel snel vlekken en/of strepen. Hierdoor lijkt je huid niet bruin, maar vies! Er zijn speciale bronzerkwasten en dit is echt aan te raden.
Kies een donzige kwast die een beetje afgerond is, een waarmee je lichtjes over je huid kan gaan.
Nog een heel belangrijk detail met betrekking tot je kwast is dat je hem op tijd schoon moet maken. Bronzer komt heel nauw, wil je het natuurlijk houden, en met een vieze kwast gaat je dat zeker niet lukken. Dus, don’t be lazy en was je kwast gewoon even!

Bronzer breng je aan na je foundation en poeder. Hoe?
1. Je dept je kwast zachtjes in de bronzer tot je over het hele oppervlak een bronzer hebt. Pak niet te veel bronzer, je kan het beter opbouwen door laag voor laag aan te brengen in plaats van een laag in een keer.
2. Klop de kwast uit, zodat overtollige bronzer eraf valt. Doe dit niet door op de kwast te blazen! Er kan dan was vocht op de kwast komen en dan krijg je vlekken!
3. Breng de bronzer nu aan op de plekken waar de zon normaal ook het makkelijkst komt. Begin op je voorhoofd, vanaf daar ga je met een losse beweging door naar je jukbeenderen en daar leg je het accent en je eindigt langs je kaaklijn. Doe dit met losse, lichte vegen. Als het goed is heb je nu een soort 3 op je gezicht. Wil je het wat intenser maken, herhaal de stappen dan.
4. Herhaal de stappen aan de andere kant van je gezicht.
5. Ga met je kwast met nog restjes bronzer van het aanbrengen nog even iets over het voorhoofd, via de neus naar je kin.
6. Waar nodig, blend je de bronzer goed weg in de rest van je make-up met een schone kwast.

Deze tips zijn voor het aanbrengen van een bronzer voor een glow waardoor je bruiner lijkt. Niet voor het shapen van je gezicht! Daar kom ik in een later artikel nog op terug.

Hoe breng jij je bronzer altijd aan?

Liefs, Stacey

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Laat een reactie achter, dat vind ik super leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s