Movietip: Dark Places

Normaal komt er vandaag een recept online, maar ik heb dit even geruild met de vrijdag. Dit komt mij gewoon wat beter uit deze week, sorry hiervoor. Maar ik heb wel een onwijs goede film vandaag in de filmtip, namelijk Dark Places.

Informatie:
Genre: Drama/mysterie/thriller
Speelduur: 113 minuten
Acteurs: Charlize Theron, Sterling Jerins, Corey Stoll, Tye Sheridan, Nicholas Hoult, Christina Hendricks, Andrea Roth, Chloë Grace Moretz en Sean Bridgers
Regisseur: Gilles Paquet-Brenner

1280x720-1ey.jpg
Bron

Als de kleine Libby 8 jaar is, wordt haar hele familie vermoord in hun huis. Libby en haar broer Ben zijn de enige overlevenden in het gezin van vijf. Ben heeft voor deze moorden gepleegd worden al problemen doordat er verhalen de ronde doen over vermeend misbruik van jonge meisjes en wordt gezien als Satanist. Als Libby na de moorden verklaard dat Ben de dader is, lijkt de zaak rond.

Na bijna 30 jaar wordt Libby benaderd door Lyle. Lyle zit in een team dat op eigen initiatief moordzaken bestudeert, de Kill Club. Zij zijn geïnteresseerd in de zaak, omdat zij ervan overtuigd zijn dat er meer aan de hand is en dat Ben zelfs onschuldig is. Ze vragen Libby om hulp, wat ze in de eerste instantie weigert. Maar ze laat zich overhalen toch mee te werken, omdat ze haar een geldbedrag aanbieden. Ze hebben echter maar drie weken om alles uit te zoeken, want hierna zal het dossier van Ben definitief gesloten worden.

Dark-Places-Movie-2015-starring-Charlize-Theron-and-Nicholas-Hoult.jpeg
Bron

Beetje bij beetje komt tijdens de film de waarheid boven tafel. Libby gaat zelf ook op onderzoek uit en daarvoor moet ze bij Ben op bezoek, die ze sinds de nacht niet weer gezien heeft. Daarna beland ze bij diverse mensen uit het verleden die gerelateerd zijn aan Ben. Toen de moorden gebeurden, had Ben een relatie met een meisje en zij was zwanger van hem. Libby zoekt haar op om te kijken wat zij weet van de bewuste nacht. Daarnaast wil ze weten wat er met de baby gebeurd is.

Screen-shot-2015-03-05-at-2.10.47-PM.png
Bron

Deze film is echt de moeite waard om te kijken, want er zitten wat echt zieke karakters in deze film en langzaam komt de waarheid boven tafel. Je leeft mee met de situatie en het is niet vanaf het begin direct duidelijk wat het eind van de film gaat zijn. Dan schrijf ik er natuurlijk ook niet over, want dat maakt het direct een flut-film in mijn ogen.

Wat vinden jullie van deze film? Zouden jullie het ook leuk vinden als ik naast filmtips ook schrijf over films die je absoluut NIET moet kijken?

Liefs, Stacey

 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Danny schreef:

  Dit soort films _O_

  Deze ga ik kijken! Thanks voor de tip!

  Liked by 1 persoon

  1. ABC_Blogging schreef:

   Whahahaha OMG 😂

   Like

  2. ABC_Blogging schreef:

   Ik denk dat ik iets anders zie in het plaatje dan de bedoeling 😝

   Like

   1. Danny schreef:

    He? Welk plaatje?

    Like

Laat een reactie achter, dat vind ik super leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s