Contouren en highlighten

Je kan er niet omheen, contouren en highlighten is dankzij onder anderen Kim Kardashian ontzettend populair, ook wel shapen genoemd. Shapen is een manier om je gezicht optisch een andere aanblik te geven, bijvoorbeeld dunner of langer. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk en waar kan je het best je producten aanbrengen?

Shapen kan je met verschillende producten doen, het mooiste effect krijg je wel met vloeibare producten. Er zijn ook poeders om mee te shapen, maar ervaring leert dat je er wel een minder natuurlijk effect mee krijgt tenzij je hier goed mee om kan gaan.

  • Je kan shapen met foundation, kies hiervoor een foundation die twee tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur voor het contouren en een foundation die twee tinten lichter is voor het highlighten.
  • Je kan shapen met speciale contoursticks en highlightsticks. Deze zijn van diverse merken te koop.
  • Je kan schapen met poeders, zoals hierboven al beschreven is dit niet de meest ideale manier van shapen. Veel mensen gebruiken overigens wel een poeder voor het highlighten, dit werkt prima!
  • Als laatst heb je ook speciale palletten voor het shapen, hierin zit alles gemakkelijk bij elkaar.

Net als met blush, is het bij shapen belangrijk eerst de vorm van je gezicht te bepalen. Heb je dit nog niet gedaan, dan vind je het artikel over blush hier.

Of je nou met foundation, sticks, palletten of poeders werkt, je brengt de contouren en highlights aan op het gezicht en blend dit hierna net zo lang tot je geen lijnen meer ziet. Zorg dat dit er natuurlijk uit ziet, want je wil niet dat het zichtbaar is dat je jouw gezicht geshaped hebt! Met foundation werkt dit het best met bijvoorbeeld een beautyblender. Doe ik het met poeder, dan blend ik het al zoveel mogelijk en speel ik altijd een klein beetje vals door er nog even met een compact powder overheen te gaan om kleine oneffenheden in het blenden minder opvallend te maken.

Nu natuurlijk het belangrijkste gedeelte van het shapen, de plekken waar je de contouren en highlight aanbrengt!

v.l.n.r. hartvormig gezicht, lang gezicht, ovaal gezicht,
rond gezicht, vierkant gezicht

Deze afbeeldingen zijn uiteraard wat overdreven, maar het gaat om de richtlijnen. Ieder gezicht is sowieso uniek en misschien heb jij wel een combinatie van deze vormen of een unieke vorm. Speel met schaduwen, dit doe je uiteraard met de donkere kleur, om stukken weg te laten vallen en speel met licht, highlighter, om die delen juist naar voren te halen! Experimenteer vooral met de mogelijkheden tot je zelf tevreden bent.

Ik shape mijn gezicht ook, maar wel op mijn eigen manier. Ik vind dit persoonlijk mooier bij mij, maar dit verandert allemaal nog wel eens bij mij. Ik breng altijd wat contour aan op mijn ‘onderkin’ om dat weg te laten vallen, ik contour een klein beetje van mijn oren richting mijn mond voor een wat dunner lijkende wang en als laatst highlight ik mijn voorhoofd, neusbrug en kin.

In bovenstaand artikel heb ik het alleen over het gezicht, ook je neus is te shapen. Er zijn richtlijnen te vinden online om dit te doen, maar er zijn zo onwijs veel verschillende neuzen en ze maken daar gebruik van 4 hoofdlijnen. Ik vind dat veel te weinig en sta daar niet achter, maar als je handigheid krijgt in het shapen van je gezicht en je ziet het effect van shaduw en licht, dan kan je binnen no time je neus shapen zoals het mooi is bij de vorm van je neus. Ik ben hier echt een voorstander van proberen en oefenen!

Hebben jullie nog tips en trics voor het shapen van je gezicht? Doe je het überhaupt en waarom wel of juist niet?

Liefs, Stacey

Advertenties

Laat een reactie achter, dat vind ik super leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s